Waarom een vakantie in de Dordogne onvergetelijk zal zijn!

Aan een wonderschone riviervallei midden in de Pyreneeën vind je de Dordogne. De Franse Dordogne is een waanzinnige plek om een vakantie te besteden wanneer je op zoek bent naar een plek met bijzonder cultureel erfgoed en een fantastische gastronomie. In dit artikel geven we je enkele specifieke redenen die een bezoek aan deze diverse omgeving absoluut het overwegen waard maken!

De Dordogne is divers

Het vinden van jouw favoriete vakantiehuis in Frankrijk kan nogal eens best ingewikkeld worden. Frankrijk heeft namelijk zoveel te bieden! Maar als middeleeuwse dorpjes, diverse landschappen, truffels en prehistorische grotten helemaal jouw ding zijn, dan zal de keuze al snel komen op de Franse Dordogne. De diversiteit van de Dordogne geeft je niet alleen de mogelijkheid om te genieten van het culturele erfgoed, maar ook van talloze buitenactiviteiten. De Dordogne is behalve een uitstekende plek voor mooie wandelingen en fietstochten, ook ideaal om te gaan kanoën of te kajakken op de rivieren die je toegang bieden tot prachtige kastelen, oude grotten en archeologische vindplaatsen.

De keuken van de Dordogne

De Dordogne wordt geroemd om zijn liefde voor het eten en drinken en staat bekend om zijn culinaire tradities.  Wanneer je op zoek bent naar foie gras, eend en uitstekende truffels, dan zal je uitgebreid kunnen genieten in de Dordogne. De diversiteit van de cousine van deze Franse omgeving is ongekend en elk seizoen brengt zijn eigen unieke smaak. Denk bijvoorbeeld aan de witte asperges van de lente, een zomerse overvloed aan vers fruit, de paddestoelen en walnoten van de herfst en de wereldberoemde zwarte truffels van de winter. Tenslotte zou de Dordogne niet in Frankrijk gelegen zijn als er geen grote verscheidenheid aan lokale kazen te vinden is! Probeer bijvoorbeeld Cabécou, een kaas gemaakt van rauwe geitenmelk, of een zachte kaas met walnotenlikeur gemaakt door de monniken van Abbaye d’Echourgnac.

Als je op zoek bent naar fantastische vakantieparken in Frankrijk, neem dan eens een kijkje op de de webpagina van FranceComfort. Francecomfort heeft een groot aanbod aan vakantieparken en vakantiehuizen die speciaal geselecteerd zijn op comfort, luxe en ideale locaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *